Willeke's homepage

1e September bee

by on sep.06, 2018, under Quilt-bee

Samen met Wietske keek ik naar wat Nearly Insane blokken, die ik in een opruim-bui gisteren weer tegen was gekomen.

Sommige vind ik qua stofkeuze echt niet mooi meer, die ga ik over maken. Heb inmiddels 50 blokjes klaar. Deze, die hier op tafel liggen, mogen wel blijven.

Ik begin er weer zin in te krijgen.

Wietske zit nog steeds te dubben, hoe zij ‘de rondjes’ aan elkaar gaat zetten.

Met effen groen of, zoals in het oorspronkelijke patroon, met bonte kleuren.

Voor welke keuze zouden jullie gaan?

 

:

7 Comments for this entry

 • Tanja

  Wat mooi die blauwe blokken. Hoe groot zijn ze?
  De rondjes van Wietske zou ik met een effen kleur doen. Geeft meer rust!

  Wens jullie succes met jullie projecten

 • Ria van Kasteel

  Wat een werk, maar heel leuk en lekker afmaken. de quilt van Wietske is weer lekker wild, ik zou ook effen gebruiken voor de verbinding, gewoon even wat kleuren eronder leggen en kijken watmooi staat. Ben benieuwd dames ??☀️

 • Josephine219

  Ik geloof dat “rustpunten” (effen) de andere kleurrijke stoffen zullen versterken.
  Blijf die mooi vinden.
  Ja joh, ik heb die nearlyinsane nog een beetje gemaakt liggen, maar werd voor die af was totally insane. De aanhouder wint, dus doorzetten. Moge jij dat stadium ontsnappen.

 • Shirley Jacobs

  Van de NI blokken die je niet mooi vind kan je leuke pannenlappen maken, daar maak je altijd wel iemand blij mee, of je stopt ze in de achterkant, alle mwah blokjes op een rij.
  Wietske viel toch voor de quilt zoals hij werd getoond, met bonte kleuren? Ik denk dat als ze er nu overal de groene stofjes in zet als verbinding, dat het geheel tegen zal vallen. Het is het dan nét niet.

 • Katrien

  Wat een mooie blokken. Ik ben jaren geleden ook eens begonnen met de NI en ben blijven steken bij 25 blokken. Zal deze ooit eens aan elkaar zetten.

 • Digna

  Nog een “andermans” mening voor Wietske: misschien is het een idee om er voor de rust een wat afstekende kleur aboriginal dot tussen te zetten? Bijv. periwinkle of maroon of pumpkin? Die zijn niet helemaal effen en ook niet heel druk.Op http://www.gloriouscolor.com kun je alle kleuren vinden. Dus eigenlijk wat Ria van Kasteel ook zegt: gewoon proberen.
  En voor jezelf: dapper! Maar zorg wel dat je niet totally insane wordt (zie Josephine hierboven ;))
  Groeten van Digna

 • Ineke

  Ik vind de bonte leuker, past bij dit patroon! En wat Shirley voorstelde, pannenlappen maken of wat dacht je van naaldenboekjes?

Leave a Reply