Willeke's homepage

Wie kent het nog?

by on nov.30, 2012, under Creatief anders

Boetseren met brooddeeg!
Volgens mij,een hit
in de begin jaren 80.

Een tijdje terug kwam het ter sprake met Chris
en van de week kwam ik dit tegen op zolder.
Dat dit zo goed geconserveerd blijft he?
Bijzonder eigenlijk.
Zijn jullie daar toen ook mee bezig geweest.

Bedankt voor je bezoek en een fijne dag nog verder!

:

10 Comments for this entry

 • maria

  Zeker weten , uren hebben we met de kinderen deeg gerold en met de lookpers haartjes geknepen. Niks heb ik er nog van over . Alleen in gedachten blijft het een mooie herinnering .

 • Dorine

  Ja dat heb ik toen veel gedaan ook met de kinderen.
  Goed idee zal eens zoeken naar recept . Is misschien weer leuk om met de kleinkinderen te doen.

 • Moortje.

  Uit het boek Beeldig deeg van Pien Lemstra.

  3 kopjes meel
  1 kopje zout
  1 /1,5 kopje water
  een koffielepel glycerine

  Neem nooit en meelsoort die rijst, zoals zelfrijzend bakmeel.

  Het bakken,
  Op een dubbele laag folie op 200 graden gedurende enkele uren.
  Aflakken met vernis.

  Ik had dat boekje nog uit diezelfde periode.
  Heb het ook met mijn zonen gedaan en was toen een groot succes.
  Weet alleen niet of de huidige computer generatie kids dit nog wel leuk vind.

 • Cuny

  O ja, en pijnlijke kloven in je handen van het zout. Zou je tegenwoordig van die makkelijke handschoenen voor gebruiken.
  Wat leuk dat je er nog iets van hebt bewaard, zeg.
  Wie weet leuk om met de KK’s mee aan de slag te gaan?

 • Tineke

  Wat een nostalgie! Goed dat je er nog wat van hebt bewaard. Mijn krans had ik buiten, aan de voordeur gehangen maar dan blijft hij niet zo lang goed. Werd vochtig en is later gaan schimmelen. Misschien dit jaar maar een nieuwe poging wagen. Groetjes en fijn weekend. Tineke

 • Lida

  Ja hoor, heb heel wat zout eb bloem verwerkt, kransen, poppen en wat ik maar bedenken kon, heb nog ergens boekjes liggen! Binnenkort ga ik broodjes bakken voor in mijn poppenhuis, hoop dat dat gefriemel ook gaat lukken! Fijn weekend,
  Lida

 • Chris

  Ik ken het wel, maar heb het nooit zelf gedaan. Toen we hier kwamen wonen kregen we van iemand 2 hele schattige poppetjes, een licht, eentje donker, hoewel …. beiden waren behoorlijk donker, en eentje zelfs zwart want ze hadden te lang in de oven gelegen, haha. Ik heb ze nog steeds. Ik heb altijd met bewondering naar dat soort creativiteit gekeken. Leuk Willeke, die herinneringen!

 • Shirley

  Van alle tijden, tot diep in de jaren 90 nog mee geboetseerd. Ik heb in de kast ook nog zo’n knutseldeegwerk van de kinderen, gaat een archeologische vondst worden over 100 jaar waar men zich over verbaasd dat het er zo mooi uit ziet.

 • Clara

  Ja hoor, heel wat gemaakt. Tja, misschien kun je beter vragen wat we niet hebben gedaan, volgens mij hebben quiltsters alles wel uitgeprobeerd op hobbygebied. Ik kan nog wel een winkeltje beginnen hoor met mijn verzameling van jaren en jaren….

 • Godelieve

  ik heb heel veel met brooddeeg gedaan vroeger. maar je kon het niet bewaren. door vocht werd het op den duur week. Dus ben ik zelfhardende witte klei gaan gebruiken. Gaf het zelfde effect. Na het drogen schilderde ik het in een brooddeegkleur. Er hangen bij mij nog steeds levensbomen aan de muur. Ik vond het altijd erg leuk om te doen.

Leave a Reply